Kategorier
Uncategorized

Välkommen till en ny termin!

Hej och välkomna till en ny termin med Wermdö Taekwondo! Vi ser fram emot en framgångsrik och lärorik termin!

Här nedan finns lite viktig information som kan vara värd att känna till

Nya grupper

Som ni kanske har sett så är det nya grupper, eller snarare nya gruppnamn, detta är för att göra det lättare för oss ledare och för er som tränar med oss. Det kanske ser lite komplicerat ut men det är lättare för er att hålla koll på, till exempel alla som är i åldrarna 6-9 år tränar under gruppen lila, och bokstaven visar vilken nivå gruppen ligger på. Alla ligger även i en grupp via SportAdmin och får kallelser där, så gå in och kolla på vilken grupp ni är och kolla sedan schemat så hittar ni vilken tid ni ska träna. Vi har även valt att dela in våra fyspass i två åldersgrupper, över 13 år och under 13 år, detta är för att kunna hinna med det som behövs för dessa åldersgrupper. Vi har även ett nytt föräldrarträningspass! Föräldrarträningen kommer att hållas på tisdagar klockan 18-19. Dessa träningar är för dig som redan har ett eller flera barn i föreningen som tränar och känner att du vill lära känna sporten lite bättre med lite inslag av fysträning.

Närvaro

Som tidigare nämnts så skickas kallelser ut via SportAdmin, skulle det vara så att ni inte får det så kontakta en ledare alternativt maila till oss på info@wermdotkd.se, de första kallelserna ska gå ut idag 17/8. Med detta sagt så är det viktigt att ni svarar på dessa då det under lättar för ledare och administratörer. Ni får mail med kallelser men för enkelhetens skull kan man lätt ladda ned SportAdmin till sin mobiltelefon, därefter anger man sin mailadress som man får kallelser till och kommer att få ett mail med en engångskod som anges i appen. Vid frågor kring detta kan ni kontakta er tränare eller maila till oss.

Vi ber er även att komma i tid till träningen, det finns möjlighet att vänta utanför inför era tärningar och de ber vi er göra. Vänta utanför tills träningen innan är klar. Varför vi vill detta är eftersom att det stör träningen annars samt att man kan missa viktig information eller instruktioner för träningen.

Utrustning

För att börja sin taekwondoresa behöver man inte mer än sig själv och en vilja att lära sig och ha kul! För att gradera sig eller tävla behöver man en DOBOK (”träningsdräkt”). En DOBOK kan man köpa av oss med klubbens tryck och brodyr. För att köpa en DOBOK så kontaktar du din tränare som kan hjälpa dig med att hitta rätt storlek. Vi har även klubbkläder om det skulle vara så att man inte vill ha på sig DOBOK varje träning, t.ex under fyspassen. Skydd kan man även behöva. Detta är inget krav för att börja träna, eller för att kunna delta på sparring heller, men det underlättar och är betydligt mycket trevligare med egna fräscha skydd. Man behöver inte ha alla skydd på en gång utan man kan börja med det viktigaste, armskydd, benskydd och grenskydd. Skydd kan man köpa via logama.se och använda koden ”tkdwermdo” och få 15% rabatt!

Sparring

Som ni kanske har sett på schemat så har vi ett planerat sparringpass i veckan på lördagar klockan 12. Detta pass är för alla som är 10+ 9 gup eller högre(gult bälte med ett grönt streck). Till dessa pass är det förutsatt att man har egna skydd. Man behöver även lite fler skydd, framför allt om man har planer på att tävla. Det vi rekommenderar är att man har armskydd, benskydd, grenskydd och tandskydd, det är plus om man har en egen väst och hjälm, extra plus är om man har hjälm med visir detta gäller dock bara för miniorer och kadetter, åldrarna 10-14 år.

E-system

Vi har sedan tidigare i år haft tillgång till ett daedo e-system, samma som används på tävlingar. Detta är för att kunna förbereda de som vill tävla på bästa möjliga sett. Vi har tillgång till ett antal e-strumpor som behövs för att använda detta system men vi vill gärna att man har egna. Varför man behöver egna är då vi i klubben inte har oändligt många, det är dessutom fräschare att ha egna. E-strumpor och övriga skydd går att köpa hos logama.se, om ni har frågor kan ni alltid maila oss eller prata med din tränare.

Tävling

Vår ambition är att åka på 2-3 tävlingar under en termin, så kommer det även vara i år. Första tävlingen i Sverige kommer att vara i Uppsala och 16-17 september så om du är sugen på att tävla så prata med din tränare! Vi kommer även gå ut med intresseanmälan inför tävlingarna vi åker på. Har du frågor kring tävlingar så kontakta oss på info@wermdotkd.se.

Undantag från träningar

Det har varit lite oklart tidigare vilka dagar det är undantag från träningar, det ska bli bättre nu, räkna med att alla röda dagar (med undantag för söndagar) är det ingen träning. Under lovveckor är det vanligtvis ingen träning heller om inget annat sägs, vi ska försöka gå ut med exakta datum en vecka i förväg.

Samarbeten

Vi har vissa samarbeten via klubben, bland annat så kan man få 15% rabatt på utrustning från Logama om man använder koden ”tkdwermdo” innan man betalar. Man kan även köpa klubbkläder via stadium och få sina initialer tryckta. Vi har även ett samarbete med sponsorhuset där man kan registrera sig och handla via dem. Köp via sponsorhuset gynnar klubben.

Gradering och terminsslut

Allt roligt kommer till ett slut, och så kommer även denna termin småningom. Innan terminen är slut kommer det att vara ett graderingstillfälle, exakt datum är inte satt än men vi kommer att meddela detta när det närmar sig. Man kan redan nu börja förbereda sig på gradering med vår poomsae-pass på lördagar där vi gå igenom mönster men man har även en chans att fråga vår erfarna poomsaetränare, Shahd, om graderingskrav eller annat som rör graderingen. Terminsslutet kommer att ligga i mitten av december och datum kommer att publiceras i förväg!

Länkar:

Registera dig hos sponsorhuset: https://www.sponsorhuset.se/wermdaotaekwondofaoreningen/bli-medlem

Handla hos Logama och ange koden ”tkdwermdo” och få 15% rabatt:

https://www.logama.se/

Höstens träningsschema: https://wermdotkd.se/schema/

Med Vänliga Hälsningar

Tränarna och Styrelsen i Wermdö Taekwondo Förening