Inspireras av PARA Taekwondo

I taekwondo kan man träna på två olika sätt eller kombinera dem. Det ena är traditionell kamp som kallas Kyorugi (uttalas Ki-rigi) och den andra är olika kombinationer av rörelsemönster som kallas Poomsae (uttalas Pom-se).

Para Taekwondo är nystartat som sport i Sverige (av oss på Wermdö Taekwondo i samarbete med Allmänna Arvsfonden) men är en stor sport i många andra delar av världen. Det hålls regelbundna tävlingar nationellt och internationellt och taekwondo är en olympisk sport. Nästa Paralympics hålls i Paris 2024. Läs mer här

Nedan har vi samlat några videoklipp på para-atleter i de båda kategorierna Kyorugi och Poomsae. Hoppas att du blir inspirerad och vill komma och prova på taekwondo med oss!

Unga lovande atleter inom Kyorugi
Taekwondo kommer ursprungligen från Korea och landet har många duktiga atleter. Här demonstreras Poomsae mönster nummer 4.
Det här är Morocco Para-Taekwondo Team som gör en demonstration.
Para Atleter för Framtiden är ett initiativ från Wermdö Taekwondo förening i samarbete med Allmänna Arvsfonden. Wermdö Taekwondo förening är en ideell förening utan vinstsyfte. För mer information besök wermdotkd.se