Att Tävla i Taekwondo

Att tävla i taekwondo är en unik upplevelse med mycket känslor. Men det är oftast en rolig upplevelse och en bra erfarenhet.

Flera av våra tränare är mycket erfarna inom tävling och är utbildade coacher och några är till och med domare, så har du frågor kan du alltid fråga någon av dem.

Vi siktar på att delta på ca två tävlingar per termin. Vi vill gärna att din första tävling ska bli en positiv upplevelse och att du känner dig redo för kamp. Vi går ut med anmälningsinformation via mejl (SportsAdmin och vår Facebookgrupp).

Kostnad för tävling är dels tävlingsavgift (ca 400 – 500 kr beroende per tävling) till detta tillkommer tävlingslicens (ca 250 kr årlig avgift). Om tävlingen är utanför Stockholm tillkommer kostnad för resa, mat och logi.

Vid tävling behövs väst och hjälm, vilket finns att låna av föreningen eller tävlingsarrangören. Även tävlingsstrumpor (Daedo Gen 2) behövs för att möjliggöra poängräkning. Du kan låna strumpor av föreningen om du inte har egna. Vid tävling ställs krav på utrustningen så att den uppfyller säkerhetskraven, den ska vara WT-godkänd. Fråga din coach om du är osäker på om din utrustning uppfyller kraven eller om du behöver låna utrustning. Tandskydd är dock alltid personlig utrustning.

Tävlingsavgift betalas normalt med Swish – ange ditt man och tävling som referens